• Jméno: 김희철 / Kim Hee Chul (Kim Hui Cheol)
  • Nickname: Cinderella (신데렐라), Alien, Yuri9doo, Kim Cherry, Heechul, Rella, Heenim 희님 (‘nim’ je velice úctihodné pojmenování), Heebongie Hyung, 꽃 (Kytka – proto jsou jeho fanoušci ‘petals’), 김분홍 (Kim Pink), Snake (z čínského zvěrokruhu), 김기복 (Kim Moodswing), Heerobbong (část z Bbong brothers s Donghae a U-Know Yunho)
  • Profese: herec, zpěvák, moderátor, model
  • Vyznání: Ateista (ovšem jeden člen SuJu se ho snaží přesvědčit o návštěvě kostela)
  • Datum narození: 10.7.1986
  • Výška: 179cm
  • Váha: 60kg
  • Znamení: Rak
  • Krevní skupina: AB
  • Oblíbená barva: růžová, červená, černá
  • Domácí mazlíčci: kočka jménem HanJaeHeeBum (Hangeng, Jay, Heechul, Kibum / ruská modrá)-později zkáceno na Heebum; kočka jménem Champagne (na chvíli byla dána pryč kvůli žárlivosti Heebum / siamská kočka) a nějakou chvíli i kočka jménem Yamchae dárek od fanoušků, ovšem kočička utekla když byl Heechul na nějakou dobu pryč. Baengshin – opět dána darem, bengálská kočka, má jí od roku 2010
  • Sourozenci: starší sestra Kim Heejin (1982)
  • Vzdělání: – Myungduk Preschool.
    – Shinwoo Elementary School.
    – Jinkwang Middle School.
    – Wonjoogongup High School.
    – Sangji Univerisity (Kangwondo).
  • Hobby: psaní básní / příběhů, kreslení, počítačové hry
  • Talent: Piano
  • Oblíbené sporty: Nemá rád žádný druh sportu (sám nesportuje, nemá rád pot)

Před Super Junior

V roce 2002 se zúčastnil Starlight Casting System se svými přáteli. A když přišel pozdě (kvůli tomu že se ztratili), prošel konkurzem díky jeho tanečním schopnostem (pozn. v jiném infu se uvádí, že prošel díky jeho obličeji). Na začátku jeho kariéry u SME byl umístěn do boybandu Four Seasons s Kanginem a s pozdějšími členy DBSK Jaejoongem a Yunhem. Ovšem tento band nikdy nespatřil světlo světa kvůli debutu DBSK v roce 2003.

Heechul a Kangin byli později dáni do jiného projektu – Super Junior. Tento band debutoval v listopadu 2005 pod názvem Super Junior 05 a byl tak předchůdcem dnes již populárnímu bandu Super Junior. Původním plánem toho seskupení bylo, že členové nebudou „nastálo“ ale že budou odcházet do jiných projektů.

Ještě ale před oficiálním debutem se Heechul zabýval modelingem a hraním. Jeho první herecká příležitost byla v teen dramatu „Banolim 2“

Oficiální debut – Super Junior

V listopadu 2005 Heechul oficiálně debutoval jako součást Super Junior 05 na SBS Inki Gayo s jejich prvním singlem ‚Twins (Knock Out)‘. Toto seskupení mělo být první „generací“ Super Junior. Na začátku roku 2006 začali SME rekrutovat nové členy do další generace SuJu 06, kde byl Heechul stále členem. Nicméně plány se změnily a společnost se rozhodla jen přidat dalšího člena, Kyuhyuna, a tak zastavila další měnění obsazení bandu. Skupina si tak jen odebrala „05“ a stali se tak oficiálně jen Super Junior.

Jejich nový a vlastně i první single s názvem „U“ vychází v létě 2006. „U“ se stalo nejvíce úspěšným singlem SuJu v hitparádách dokud nebylo vydáno „Sorry Sorry“ v březnu 2009.

Krom zpěvu se Heechul také objevoval v různých variety shows jako například Xman či Love letter, a také byl jednou z hlavních postav v „nekonečném“ seriálu Rainbow Romance. Zahrál si také v několika reklamách a také párkrát uváděl SBS Inki Gayo.

Autonehoda

10. srpna 2006 byl Heechul vážně zraněn při autonehodě. Vracel se zpět do Soulu společně s Donghaem (z pohřbu jeho otce). Jejich auto mělo něco s pneumatikami, a dostali se do protisměru. Heechul měl nohu zlomenou na pěti místech, včetně kotníku, kolena a stehenní kosti, na operačním sále byl šest hodin. Měl také další zranění, včetně poranění na jazyku, které potřebovalo sešít.

Heechulovi bylo doporučeno, aby na dvanáct týdnu pozastavil veškeré své aktivity. Z nemocnice byl propuštěn v září 2006, ale i nadále zůstal v ambulantní péči. V říjnu se musel do nemocnice vrátit kvůli druhé operaci nohy, aby mu byly vyndány podpůrné železné šrouby. Na konci října se již vrátil k natáčení posledních tří epizod sitcomu MBC, kde byl na invalidním vozíku.

Jeho comeback proběhl v listopadu téhož roku na Mnet KM Music festival ale ke všem aktivitám se vrátil až prosinci, jako bylo například hostování v různých variety shows.

Až na začátku roku 2007 se Heechul zotavit natolik, aby mohl normálně vystupovat, ale i tak měl lékařská omezení (stále má nohu zpevněnou). Na přelomu dubna a května 2007 se už plně zapojil do tanečních tréninků, ale až v roce 2008 mu byl z nohy plně odstraněn všechen podpůrný kov.

Herecká kariéra

Stejně jako další člen SuJu Kibum, i Heechul se před debutem se Super Junior objevil poprvé v televizi jako herec. Jeho herecký debut byl v teen dramatu Banolim 2 (nebo také Sharp 2), kde si zahrál po boku Kibuma. Nedlouho po té, se objevil v epizodě seriálu Loveholic jako šéfkuchař. Po debutu se Super Junior naskočil (opět společně s Kibumem) do seriálu Rainbow Romance. V roce 2006 si zahrál i jednu z rolí v Bad Family. A v roce 2007 hrál v populárním rodinném dramatu Golden Bride jako Kim Young-soo a také společně se členy Super Junior hrál v jejich prvním (a zatím jediném) filmu Attack on the Pin-up Boys.

Od září do listopadu 2008 si Heechul, společně s dalším členem Super Junior Kanginem, zahrál v Korejské verzi muzikálu Xanadu, hrál hlavní roli Sonnyho. Také jako podpora vznikla krátká televizní show To be Kangin and Heechul.

Heechul se také objevil v televizní show Good Daddy společně s dalšími třemi celebritami, včetně Lee Hongkiho z FT Island, zde se naučil jak být „dobrým otcem“ a jak se starat o malou dceru.

Společně s Kanginem a Jayem s Jungmem z Trax se objevili v show Band of Brothers, v této třinácti dílné show se v každém díle zaměřili na jednu slavnou světovou skupinu a zahráli si na ní.

Zahrál si v seriálu Loving you ten million Times a v další řadě Family Outing.

Než odešel na vojnu tak měl i svůj vlastní radio pořad – Youngstreet

Zajímavost

Přátelí se se zpěvákem skupiny The Trax a dokonce na nějaký čas spolu s Donghaem společně bydleli. Jay dokonce na jejich CD v poděkování napsal “My girlfriend, Rella HeeChul”.

Je fanouškem japonských kapel jako například X Japan a Dir en Grey. Také na Super Show Tour zazpíval písničku „Pink Spider“ od hideho (kytaristy X Japan) společně se Sungminem který hrál na kytaru a Siwonem který byl za bicími.

S oblibou si jako přezdívky vybírá postavičky od Walta Disney

V současné době plní povinnou vojenskou službu, která trvá 21 měsíců (už je za půlkou)

Zdroj: wiki, bestuff